В Ботев (Пд) се питат: Къде са феновете?

0
- -

В Ботев Пд започва сериозен дебат защо мачовете на стадион „Христо Ботев“ са с толкова ниска посещаемост. Очаква се тази седмица да се проведе среща между шефовете и представители на различните фенски групировки, на която да се изясни какъв е проблемът и как той да се реши.

Ботев изживява историческа година, в която се сдоби с нов и модерен клубен стадион, игра в европейските турнири, измести Левски от второто място във временното класиране и диша във врата на Лудогорец на върха. Въпреки това, почти нито един мач на Ботев не се играе пред пълен стадион. Единствено за мачовете с Левски и Локомотив Пд може да се каже, че капацитетът на „Колежа“ бе запълнен почти до краен предел.

Коментарите на феновете в социалните мрежи сочат, че една от причините за ниския интерес са високите цени на билетите за всеки отделен мач. Други твърдят, че вината е на БФС и на футболните чиновници, които определят неудобни часове за мачовете на Ботев у дома. Трети пък се оправдават, че футболистите на „жълто-черните“ не са на нивото на предишни поколения и това отблъсква запалянковците.

В последните мачове на „Колежа“ наистина се забелязва рязко намаляване на феновете – срещу Черно море, например, на трибуните са присъствали малко над 3776 зрители, което е обидно малко за третия най-популярен отбор в България, отчитат в Пловдив.

Част от запалянковците призовават Ботев да протестира пред БФС заради ранните часове на домакинските мачове и дават пример с Левски, чиито мачове обикновено са в 19 часа./ „Мач Телеграф“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments