Само 20% шанс за Феро да изхвърли Левски

0
- -

Съперничеството между Левски и Ферарио Спасов за Купата на България вече натрупа 20-годишна история, пише „Меридиан мач“. Тези сблъсъци винаги са били интересни и съпроводени с много емоции и драма. Утрешният двубой ще бъде десети между двете страни в този турнир. Първото, което прави впечатление е, че сегашният треньор на Монтана няма нито едно равенство за този трофей срещу Левски. Когато всичко се решава в два мача, традиционно той и „сините“ си разменят по една победа. Почти винаги обаче крайният победител е грандът от София. Само през пролетта на 2001-ва Феро триумфира на полуфиналите след 4:0 в Ловеч и загуба с 0:1 в реванша на „Герена“. През март 1997-а и есента на 1999-а той отново имаше големи сблъсъци с Левски с много драма, но в крайна сметка отпадна. В първия случай Левски вкара гол дълбоко в добавеното време на „Герена“ и победи с 4:1. Именно 4-ят гол го класира напред към полуфиналите след загуба край Покрития мост с 0:2. През 1999-а пък „сините“ взеха аванс от 2:0 у дома, който едва удържаха в скандалната корида над играчи и съдии, в каквото се превърна реваншът в Ловеч, завършил 3:1 за домакините. През 2003-а двата тима играха и финал в турнира на „Васил Левски“, когато Левски отново триумфира с 2:1.

Друг любопитен факт е, че преди 3 години, когато отново бе начело на Монтана, Феро се срещна с Левски за Купата на същата фаза – осминафиналите. Тогава отново взе надеждна преднина в мача на „Огоста“ – 2:0. На „Герена“ интригата бе жива до последно, когато Левски водеше с 3:0 и висеше на един гол от отпадането. Едва в края на двубоя падна успокоителното четвърто попадение за „сините“.

Така с оглед традициите излиза, че шансовете на Феро да успее срещу Левски са 20%, тъй като е бил победител в един от пет случая, когато се изправял срещу „сините“ за Купата. Равенството също би следвало да се изключи като знак.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]