Бивш директор на ЦСКА става селекционер на Косово

0
- -

Бившият спортен директор на родния ЦСКА Родолфо Ваноли може да стане селекционер на националния отбор на Косово. За това алармира италианският „Гадзета дело спорт“. Според изданието двете страни са в напреднали преговори, а първата цел на 54-годишния специалист ще бъде добро представяне в новия турнир на УЕФА – Лига на нациите, която също дава квоти за Евро 2020.

Ваноли бе спортно-технически директор на ЦСКА от юли 2012-а до октомври същата година. Той напусна „Армията“, за да поеме словенския Копер, като изведе тима до второто място в първенството, припомня „Тема спорт“. През сезон 2015/16 пък начело на друг словенски тим – Олимпия Любляна, спечели шампионата в страната. Това бе първата и единствена титла в историята на драконите, които са създадени на 2 март 2005 г. На 31 август 2016 г. е уволнен заради слаби резултати през новия сезон и оттогава насам не е водил друг отбор. Медиите в Косово пък информират, че основният конкурент на Ваноли за поста е легендата на германския футбол Лотар Матеус, който не е водил нито един тим от 2011-а, когато бе начело на България.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]