Локо (Пд) влезе в победния коловоз

0
- -

Локомотив (Пловдив) прекъсна черната си серия, в която инкасира 4 загуби от 6 мача. „Смърфовете” се наложиха като домакини на Етър с 2:0.

През първото полувреме интересните моменти и пред двете врати бяха сведени до минимум. Първата по-добра възможност в мача се откри пред Иван Стоянов, но ударът му мина встрани от вратата. В 33-ата минута Локомотив поведе. Пламен Крумов центрира чудесно към Димов Бакалов, който от ъгъла на вратарското поле засече с глава за 1:0. В края на полувремето Георги Сърмов стреля от дистанция, но неточно.

В самото начало на втората част вратарят на домакините Илко Пиргов се самоконтузи и бе принудително заменен от Диао. В 58-ата минута Бадара засече с глава центриране отляво, но топката се отклони в защитник на Локомотив и излезе в корнер. Домакините отговориха с чудесен индивидуален пробив на Умарбаев, но завършващият му удар бе блокиран от Александров. Минутка по-късно Димитър Везалов  засече с глава центриране от фаул, но топката премина до дясната греда. Секунди след това Дино Мартинович бе изведен сам срещу вратаря, но стреля право в тялото на Христо Иванов. В 88-ата минтуа пловдивчани решиха всичко в своя полза. Димитър Велковски бе изведен сам срещу Иванов и с премерен удар покрай него прати топката в мрежата, оформяйки крайното 2:0.