Срамна статистика за Левски: „Сините“ са най-безпомощни в елита, когато им поведат

0
- -

Един доста неприятен за Левски факт се наблюдава в мачовете на отбора от началото на сезона. Той показва, че „сините“ нямат план „Б“, който да включва успешна реакция при негативен старт на двубоя. Левски е сред четирите най-безпомощни отбора в Първа лига, когато противникът му открие резултата. При такова стечение на обстоятелствата „сините“ нито веднъж не са успявали да се върнат в мача и да стигнат както до победа, така и до равенство. Тук не включваме мача с ЦСКА-София, когато играчите на Делио Роси изоставаха от 1:2, но все пак стигнаха до 2:2, тъй като това не беше двубой, в който противникът им е вкарал първия гол в срещата.

Така според цифрите Левски е от тимовете с най-слаб характер до момента. В елита има само още три клуба, които нито веднъж не са съумели да вземат поне точка, когато съперникът открие. Това са Черно море, Локо (Пд) и Септември. Лидер в тази класация е водачът в Първа лига -Лудогорец, който има 3 победи, след като е бил догонващ. Втори и трети са Ботев и Верея с по два такива мача.

Източник: „Меридиан мач“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]