СУПЕР СКАНДАЛ! 3,8 милиона източени от сметката на Мартин Петров в родна банка

0
- -

Бившият национал Мартин Петров е сезирал Софийска градска прокуратура за източени без негово знание 3,8 милиона лева от сметките му в „УниКредит Булбанк“ АД, съобщава „Труд“. Писмото е от 17 ноември 2017 г.

„Да, за съжаление тази афера е факт“, потвърди самият Мартин.

„Не мога да повярвам, че подобно грабителство може да се случи и то в държава от Европейския съюз. Изкарах парите си в чужбина, честно и пред очите на света, но ги вложих у нас. И… ето сега какво ме застигна“, добави той.

Мартин Петров е ангажирал специалиста по търговско право Тодор Табаков за разнищване на аферата.

Измамата Мартин установил на 18 август 2017 г. при посещение в клон на банката. Тогава разбрал, че трудовият договор на назначения му от трезора личен банкер Ирина Ч. А. е прекратен преди 10 месеца.

В този период обаче уволнената служителка продължавала да предоставя на Мартин информация за неговите депозити и операции. Той изобщо не подозирал, че банковите новини и извлечения са фалшиви.

Чак когато поискал официални справки за движението на парите му, се оказало, че в периода 2007-2017 без негово знание, съгласие и подпис са извършени над 450 платежни операции по 13 негови сметки.

Сред тях теглене на пари в брой на каса в офис на банката, закриване и откриване на депозити и дори превеждане на суми на трети лица, които той не познавал.

Повечето от тях са осъществени когато Мартин Петров е бил извън България. Ирина била назначена за негов личен банкер от 2003 г., когато той бе в немския Волфсбург.

Мартин настоява да се разследва и хипотезата да е станал жертва на организирана престъпна група, сформирана от уволнената му лична банкерка вътре в самата банка.

Преди да се обърне към Софийска градска прокуратура, Мартин Петров е направил в присъствито на адвокатите си серия срещи с ръководни фактори в банката.

Оттам пред „Труд“ съобщиха: „В случай, че който и да е клиент оспори плащания в банката, извършваме задълбочена проверка и сътрудничим на отговорните органи“.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]