Страховити наказания дебнат Локо (Пд) и ЦСКА! Затварят „Лаута“ и „Армията“ до края на годината?

0
- -

Ужасяващи наказания надвиснаха над Локо Пд и ЦСКА след ексцесиите на стадиона в парк „Лаута“. Според дисциплинарния правилник на БФС и двата клуба ще бъдат наказани заради масовото нахлуване и сбиване на фенове на пистата, показва проверка на колегите от 7 дни футбол.

Това действие на феновете, което бе провокирано от агитката на домакините, според старши-комисар Илков, ще коства и на двата клуба лишаване от домакинство минимум за по един мач. В 19-ия кръг на Локо гостува Верея, а ЦСКА трябва да приеме Септември в четвъртък. Сигурното е, че тези два мача ще се изиграят на стадиони различни от „Локомотив“ в Пловдив и „Българска армия“ в София. Нахлуването на привържениците е „с последствия“ и това определя и глоба от 10 000 лева.

По-лошото за Локо и ЦСКА е, че може да играят на стадионите си чак през 2018 година. Това зависи изцяло от описаното в доклада на делегата. Ако той е видял нанасяне на удари по полицаите, които влетяха да прекратяват мелето, двата клуба като допълнение на сигурният 1 мач далеч от дома може да получат и допълнителна максимална санкция от още 4 мача. Финансовата глоба отново е 10 000 лева.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]