Стамен Белчев с по-добър баланс като гост, отколкото на „Армията“

0
- -

Стамен Белчев има по-добър баланс в гостуванията, отколкото в мачовете на „Армията“. В статистиката не влизат 4-те дербита с Левски, от които ЦСКА бе домакин веднъж и 3 пъти гост, пише „Тема спорт“. Те се играха на националния стадион, а в тях червените имат 2 победи, 1 равенство и 1 загуба при 9:4 голова разлика.

На клубния стадион на ЦСКА Белчев е извел отбора до 11 победи, 5 равенства и 2 загуби във всички турнири. Головата разлика на тима в тях е 37:10. Само в два случая армейците реализираха повече от 3 гола в един мач на „Армията“ – при 4:1 над Локо Пд и 6:1 над Витоша Б, което е слаб показател спрямо историческите традиции на ЦСКА.

В гостуванията при Белчев, без да броим тези на Левски, пък червените имат 12 победи, 5 равенства и 1 загуба при 37:15 голова разлика. Също както в домакинствата червените са реализирали над 3 гола в една среща само в два случая – при 6:2 над Ботев Пд, както и за купата срещу втородивизионния Несебър (4:1). Белчев обаче допусна само една загуба извън София – от Дунав в последния кръг миналия сезон (0:1). Но това се случи в мач без значение за класирането на армейците и те отидоха в Русе с третия си състав.

Стамен изпраща първата си година начело на ЦСКА с 62,5% спечелени мачове – 25 от 40. Това е нелош процент в исторически план, а и подобрение с над 20% спрямо предшественика му Едуард Йорданеску, който бе с точно 40%.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]