Домусчиев платил 150 хиляди лева за погромите в Пловдив?

5
- -

Сензационно разследване на 7 DNI MEDIА GROUP за боя на „Лаута“ показва, че скандалът е организиран за да бъде притиснат министър Красен Кралев да спре временно търга за базите на „червените“!

Днес ЦСКА трябва да бъде наказан с лишаване от домакинство за минимум 5 мача, а министър Красен Кралев притиснат да спре временно търга за базите на „червените“! Това е била целта на хората, които провокираха неделното сбиване на стадион „Локомотив“ при гостуването на „армейците“, когато двете агитки слязоха на пистата.

В свое разследване 7 DNI MEDIA GROUP разкри, че заговорът е дело на хора от джамийския край, които в комбина с фенове и шефове на Локомотив цяла седмица работят по пъкления план. Той е стартирал с безметежното гостуване на Лудогорец на „Лаута“ и е трябвало да завърши с прекратяване на мача Локомотив – ЦСКА! Цената е 150 000 лева за цялата схема! Кой я дава – да се самосезира Прокуратурата и да го намери. Не, че всички не знаят!

ПРЕДИСТОРИЯТА НА СКАНДАЛА –
РАЗГОВОР В ПОЛИЦИЯТА

Още във вторник ръководството на Локомотив е било уведомено от полицията, че двубоят с ЦСКА е особено рисков като тези с Ботев и Левски. Затова препоръката е да има усилено присъствие на жандармерия. Директорът на „черно-белите“ обаче е категоричен, че клубът ще възложи охраната на пловдивската фирма „Алфа СОТ“. „Момчетата са печени, петима се справиха с 1000 озверели типа на търга за емблемата на ЦСКА на „Армията“, когато пазиха двама от купувачите“, категоричен е той.

Полицията бди как съдиите извеждат отборите на Локомотив и Дунав

Другият довод е, че „Алфа СОТ“ ще излезе доста по-евтино на Локомотив. „Искат символични пари“, уточняват от „Лаута“ и отказват офертата на полицията – 3 700 лева за тотално опазване реда на стадиона. Това е мистериозен ход при положение, че например за мач с гостуващия Дунав този сезон, Локомотив ангажира полицията и тогава парите не са проблем. А агитката на русенци е от 12 души!?

„Алфа СОТ“ – ОПАСНО
БЛИЗКА ДО КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ

Ако от „Лаута“ бяха обявили по-рано коя фирма ще пази мача с ЦСКА, може би имаше вариант да се реагира по-рано и самите гости да поискат полиция на стадиона, опасявайки се от ексцесии. Причината – охранителите са опасни близки до душманин №1 на „армейците“ Кирил Домусчиев.
Оказа се, че на стадиона в неделя са били трима от хората, които охраняваха Газдов и останалите лица назаем на Кирил Домусчиев, чрез които делиорманският олигарх искаше да сложи ръка на емблемата на ЦСКА! Двама от тях са били разпознати от ултрасите на ЦСКА още преди срещата, което е стартирало нарастването на напрежението.

а

Охранител на Алфа СОТ се прави, че не вижда боя на Лаута

Има и още нещо. Явно под натиска на Домусчиев, Борислав Михайлов е клекнал „Алфа СОТ“ да започне да охранява мачовете на националния отбор от повече от две години насам. Това е безпрецедентно решение, при положение, че софийските фирми в този спектър са много по-силни, по-добре оборудвани и далеч по-професионално действащи.

Припомняме, че една от най-стойностните агитки у нас – тази на Берое, отдавна бойкотира мачовете на държавния ни тим, заради присъствието на домусчиевата „Алфа СОТ“. Припомняме ви една декларация на националния фнклуб на Берое: В тази връзка съмнения относно избора на охранители за двубоя буди и фактът, че останалите сектори А, В и Г са дадени за охрана на пловдивската „Алфа СОТ“, а общоизвестен е фактът, че въпросната фирма е приближена на собственика на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев. Питаме как са избрани въпросните фирми, които ще охраняват НАЦИОНАЛНИЯ стадион? За втори път питаме – На кого е националният стадион? Кое е по важно – клубните или националните пристрастия“?

Четирима охранители на Алфа СОТ гледат отстрани случващото се

Да припомним и поведението на охранителите от „Алфа СОТ“ на самата среща в „Лаута“. Нашите снимки показват, че те са пълни статисти. На един от тях дори е отнета доста лесно палката, с която са налагани фенове. Скандалното е, че по трибуните на сектор А остават да гледат отстрани боя поне още 10 охранители, вместо да се включат в озаптяването на биячите.

Само за справка – прилагаме видео с действията на същите тези охранители на мач в „Коматево“, когато при гостуване н Лудогорец двама души са хванати и налагани само, защото пазвантите се усъмнили, че те ще нахлуят на терена и ще притеснят делиорманци!

РУСКИТЕ БАНДИТИ – КОЙ ГИ
ДОКАРА НА СТАДИОНА!?

Както вече стана известно двамата гамени, предизвикали агитката на ЦСКА са гостуващи фенове от Русия. Как са пристигнали точно за тази среща, обяснение няма! Всъщност има, но то също е от компетенцията на Прокуратурата. Стига да иска да разследва кой е платил билетите на двамата, кой е поел престоя им в Пловдив с всички „екстри“ плюс още няколко други неща.

Като например как на двамата са издадени телевизионни акредитации, с които те са слезли на пистата? И кой точно е дал съгласие от телевизията, излъчваща мача, която е в доста „интимни“ отношения с Кирил Домусчиев. Без разрешение от „Диема“ по правилник на пистата не може да бъде допуснат нито един телевизионен журналист!

Има и още нещо, свързано с феновете на домакините – защо сглобяемата трибуна „Бесика“ остана наполовина празна!? И то в мач, в който това не се е случвало никога! Има ли нещо общо с това витаещият слух, че се очакват ексцесии на мача, че се мъти нещо сериозно. Как точно домакините не са знаели за присъстващите фенове на Спартак, при положение, че знаме на руския клуб се вееше на черно-бялата трибуна? Кой ще поеме отговорност за присъстващия на стадиона издирван в Чехия престъпник, също участвал в провокирането на скандала с агитката на ЦСКА!?

Има и още нещо. Полицията разбира, че агитката на ЦСКА започва да разбива вратата на сектора. Тя веднага пита охранителната фирма да влезе ли на стадиона. От „Алфа СОТ“ обаче поискват помощ чак, когато двете агитки вече са в ръкопашна схватка…

МИНУТИТЕ НА МЕЛЕТО НА
„ЛАУТА“ СВАЛИХА МАСКИТЕ

В заверата в опорочаването на мача в Пловдив няма как да не е била и излъчващата телевизия. Вече стана дума, че без нейното категорично „Да“ няма как да са били акредитирани като телевизионни журналисти двамата руски бандити.

Още по-знаково е поведението на самия коментиращ мача Илиян Енев, който изглеждаше като делиорманска кукла на конци. Още ненахлули на пистата, феновете на ЦСКА бяха нарочени за „изверги“, а пищенето за голяма санкция проглуши ушите на зрителите. А апотеозът на всичко бе настояването за прекратяване на мача.

Гардовете на Алфа се размърдаха чак, когато влезе полицията на стадиона

Не се разбра обаче защо както едната камера показваше случващото се в Сектор Б, другата не разкри как така от Сектор Г много бързо слезе цялата агитка на Локото и пресрещна феновете на ЦСКА в…“тяхното поле“? И по чие нареждане една камера НЕПРЕКЪСНАТО е следяла случващото се в сектора за гости!
Скандално е било поведението и на директора на Локомотив Чавдар Цветков пред делегата и съдията. „Пияницата“, както го нарекиха самите фенове на „черно-белите“, едва ли не се е въргалял по гръб с искане мачът да бъде прекратен, защото щяло да стане още по-страшно.

Има ли нещо общо това със слуха, че този път Цветков и Зума са били куриери на скъп делиормански подарък, провокирал всичко случило се на „Лаута“!? И, че Атанас Узунов е дистанциран от всичко, защото последния път, когато носел подобен подарък за победа на Локомотив над съперник на Лудогорец, нещо се загубило на предпоследната спирка на влака!?

А защо Чавдар Цветков е искал прекратяване на мача, не е трудно да се предположи! Ако срещата не бе доиграна, санкциите на ЦСКА започваха от 5 мача без публика нагоре!

Източник: 7dnifutbol.bg

0 0 votes
Article Rating
5 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Н.Т.
6 години по-рано

Василе,стига си писал глупости,защо не потърсиш и мнението на другата страна,която е засегната в случая,знаеш кой съм можеш да ме питаш поне знам каква е цялата работа !!!

Литекс-София-Микре-Етрополе
Литекс-София-Микре-Етрополе
6 години по-рано

Партенка

Мирише
Мирише
6 години по-рано

Чак този път ще има осъдени. Собствениците на Лудогорец никога не биха си сложили таралеж в гащите с такава ситуация. Първо,че направят ли това веднъж,ще има свидетели и доказателства ( каквито разбира се тук липсват ) и това по себе си е повод за вечно изнудване.да не говорим за факта,че не им трябват такива ходове. Отборът им е достатъчно добър за да побеждава и без подкупи,а дори и да стане втори,пак ще играе в шампионска лига. Този път обаче ще има хора осъдени и затворени.Отидохте прекалено далеч.

Емо
Емо
6 години по-рано

Охранителите са имали забрана да се намесват, след като руснакът и останалите са започнали тормоза върху футболистите на ЦСКА. Всичко е било предварително планирано, като това не е било само фенска акция, защото очевидно е имало и подкрепа от ръководството на клуба. Сега остава да разберем и какъв интерес има Локомотив Пловдив да прави това. Предполагам всеки може да събере две и две.

Емо
Емо
6 години по-рано

Киро Гела никога не е разчитал само на класата на отбора си, за да спечели първенството. Самото му изкачване до А група е низ от нарушения и корупция, а вече попаднал в елита, нещата просто станаха страшни. Който се интересува, знае за какво става въпрос. Сигурно е, че без игрите под масата неговият отбор никога нямаше да бъде това, което е сега.