Срещу 10 процедури в барокамера, безплатно изследват за кръвна захар, холестирол, чернодробни и бъбречни ензими

0
- -

МБАЛ „Лайф Хоспитал“ предлага Коледна промоция

МБАЛ „Лайф Хоспитал “ предлага Коледна промоция за сеански в уникалната си барокамера.

Всеки, заплатил 10 процедури за хипербарна терапия /лечение с кислород под налягане при диабет, чернодробни или бъбречни заболявания, повишен холестерол, дисметаболитен синдром и др./, получава бонус – безплатно изследване в началото и в края на лечението на 8 важни метаболитни показатели – кръвна захар, холестерол, чернодробни и бъбречни ензими.

„В края на всяка календарна година, хората правим равносметка на изминалия период. Помислете за най – ценното, което притежаваме, но не винаги обръщаме внимание – здравето. Подарете си го за Коледа!“, казват от здравното заведение.

Барокамерата на бургаската МБАЛ „Лайф хоспитал“ е идеален начин за подобряване на здравето и тонуса. Апаратурата, произведена по американски лиценз, е единствената по рода си в Югоизточна България и често към нея прибягват хора от различни възрасти, които искат да освежат организма си.

Хипербалната оксигенация от барокамерата се постига чрез значително повишаване на кислородния капацитет на органите и тъканите в тялото. Процедурите са подходящи за хора с нормална физическа активност, които желаят да подобрят своя имунен, хормонален и метаболитен статус, за подмладяване на кожата и намаляване на целулита /допускат се пациенти, които нямат тежки дерматологични проблеми/ и за подобряване на общото състояние при физическа и умствена умора. Спортистите пък използват барокамерата при подготовка за състезания, изискващи висока консумация на кислород, и за възстановяване.

Хората, които спортуват активно могат да изпаднат в състояние на „кислороден дълг“ – разходите на кислород от организма надвишават многократно неговата доставка и тогава мускулите започват да работят в т. нар анаеробен / безкислороден / режим на работа. При силова или кардио тренировка тялото се нуждае от минимум 10 литра О2/ за минута, което не е по възможностите на кардио-респираторната система, дори на добре трениран атлет, обясняват специалистите от „Лайф хоспитал“. Мускулите започват да се съкращават при крайно неефективен енергиен режим в началото на тренировката и спортистът трябва да учести дишането си, за да достави необходимия кислород. При това положение анаеробните мускулни съкращения водят до натрупване на кисели отпадни продукти в организма, познато като мускулна треска. А сеансите на барокамера подобряват метаболизма и енергийната ефективност на мускулите, позволявайки на човешкия организъм да намали до минимум състоянието на „кислороден дълг“.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]