Общината ще строи нов стадион в Бургас

0
- -

В Бургас ще започне строителство на нов стадион. Това решение е взето от кмета Димитър Николов след серия от срещи с бизнесмени и спортни общественици, както и представители на футболните клубове в града.

Казусите около стадион Лазури и Черноморец скоро няма да намерят нормално развитие, а в същото време Бургас остава без собствен стадион. Заради това тежко положение решението е да се изгради нов стадион, който да отговаря на всички изисквания на международните стандарти. По този начин ще бъде разрешен радикално казусът.

Съоръжението ще бъде минимум с осем тренировъчни игрища, като се планира да има и балон, на който да се тренира в много студено време. Стадионът ще има 18 хиляди седящи места и модерно електрическо осветление. Според предварителните разчети новата придобивка ще бъде изградена в района на 5-ти километър.

На този етап общината няма възможност да осигури изцяло финансиране на проекта. Заради това ще се търси държавна помощ и средства от европейските фондове. Рамо може да удари и БФС чрез програмите на УЕФА и ФИФА. Общата инвестиция се изчислява на 45 милиона евро.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]