Футболист на Мъри спори за №1 със звезди на Ливърпул, Дортмунд и Манчестър

0
- -

30 футболисти са номинирани в листата на Конфедерацията по футбол на Африка (КАФ) за играч номер 1 за годината на този континент. Водещите претенденти за приза са звездите от английската Висша лига Виктор Моузес (Челси и Нигерия), Мохамед Салах (Ливърпул и Египет), Садио Мане (Ливърпул и Сенегал).

Другите впечатляващи имена са Пиер-Емерик Обамеянг (Борусия Дортмунд и Габон), Венсан Абубакар (Порто и Камерун), Наби Кейта (РБ Лайпциг и Гвинея), Ерик Бей (Манчестър Юнайтед и Кот д’Ивоар).

Мъри скочи на шефовете на Астана: Само ние сме цяла година без нито един бонус!

През миналата година играч номер 1 на Черния континент стана Риад Марез, нападател на Лестър.

Церемонията по връчването на наградите в няколко категории ще се проведе на 4-и януари 2018-а година в Акра (Гана). А сред номинираните за футболист на годината на Африка попада и нападателят Жуниор Кабананга, който е национал на ДР Конго, но иначе се състезава за водения от Станимир Стоилов казахстански шампион Астана.

Наградиха Мъри на грандиозна церемония в Казахстан

Победителят ще бъде избран от гласовете на старши треньорите, техническите директори на националните отбори, членовете на техническия комитет на КАФ и на Комисията за развитие на африканския футбол, както и панел от медийни експерти и независими журналисти.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]