Всички чакат какво ще реши Путин

0
- -

Очаква се тази вечер, по време на третия ден от руския национален доброволчески форум, президентът Владимир Путин да обяви дали страната ще приеме или отхвърли предложението руски спортисти да участва в Пьончан под неутрален флаг и химн.

Припомняме, че Русия беше изхвърлена от Зимата олимпиада, но доказано „чистите” спортисти ще могат да стартират като „олимпийски атлет от Русия”.

В Русия са разделени по този въпрос. Повечето спортисти и спортни ръководители считат, че руските атлети трябва да заминат за Пьончан. Част от политиците обаче са на мнение, че това би било унизително за страната.

Заместник-председателят на руския парламент Игор Лебедев каза, че решението на МОК е „изключително обидно и унизително за такава велика спортна сила като Русия“. „Днес сме изправени пред един от най-важните въпроси – да участваме или да не участваме в Пьончан без флаг и химн. Мисля, че трябва напълно да игнорираме олимпийските игри“, допълни той.

„Ние сме велика спортна страна и без нас олимпийските игри няма да бъдат това, което са. Напоследък ние постоянно търпим унижения и оскърбления. Може би е дошло време да спрем да показваме слабост и да вземем едно смело решение да пропуснем олимпиадата“, каза още Лебедев.

„Сигурен съм, че ако пропуснем игрите, правителството ще намери начин да компенсира моралните щети за нашите спортисти. Време е да покажем сила, както умеем да правим във военно отношение. Стига сме подлагали дясната буза, когато ни бият по лявата“, завърши депутатът.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]