Изграждат нов стадион в Бургас с пари от бюджетния излишък

0
- -

Феновете на Нефтохимик са входирали писма до редица институции с цел изграждане на нов градски стадион. Последната им инициатива е съоръжението да бъде построено и финансирано с пари от бюджетния излишък. Очаква се той да бъде в размер на 2 милиарда лева за тази финансова година. Феновете искат да бъдат осигурени 10 милиона лева, като посочват два терена. Единият се намира на Пети километър, а другият е на мястото на неизградения Океанариум. Новото съоръжение трябва да бъде за 5000 зрители и да бъде за всички футболни отбори. Ето и текста на тяхното обръщение към медиите.

„Приятели, в продължение на нашите усилия да се разреши проблемът със стадиона в града входирахме нашето виждане и конкретно предложение на вниманието на г-н Николов, г-н Луков и общинските съветници.

Ние ясно си даваме представа, че казусът Лазур е доста заплетен, и в тази връзка предлагаме и алтернативен вариант, а именно изграждане на чисто нов градски стадион.

Вярваме, също така, че държавата може да помогне в изграждането му!

В проведените срещи с представители на ПП от местния парламент, срещнахме подкрепа на нашето предложение, което ни дава увереност!

Копия на нашето писмо сме изпратили и до г-н Бойко Борисов – премиер на Република България, г-н Валери Симеонов – вице-премиер на Република България, г-н Красен Кралев – министър на младежта и спорта, г-н Петър Колев – комисията по икономика и туризъм към парламента, г-н Славчо Атанасов – Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]