Ланс Армстронг защити Крис Фрум

0
- -

Скандалният бивш американски колоездач Ланс Армстронг опита да защити публично изпадналия в немилост звезден шампион от Тим Скай Кристофър Фрум. Както е известно, в организма на англичанина бяха намерени нереално високи норми на веществото салбутамол. Салбутамол не е забранен препарат, но допустимото количество е 1000 нанограма на милилитър, докато Фрум е превишил два пъти тази норма. По-рано Фрум е казвал, че страда от астма и затова приема салбутамол с инхалатор. Спортистът може да докаже, че превишените норми на веществото са резултат от употребата му с инхалатор.

“Аз съм последният човек, който трябва да говори по тази тема”, обяви Ланс Армстронг, преди все пак да даде коментара си за случилото се. “Мъчно ми е за Крис Фрум, защото, когато гледам повечето реакции на хората, ми се струва, че той все едно е ял ЕПО за закуска, а това не е така. Той не заслужава всичките тези негативни реакции.

Дори да докаже невинността си понякакъв начин, тъжното е, че имиджът му ще бъде отъпкан завинаги.
Признавам и осъзнавам, че аз нося голяма отговорност за това колоезденето да е с реноме на изтривалка сред спортовете, но аз все пак си признах и бях открит с всички”, сподели Армстронг, чиито седем титли от “Тур дьо Франс” бяха отнети след грандиозния допинг скандал, в който той бе главен участник.

Колкото до Фрум, то през 2017 година той постигна нещо невиждано от 1978-ма – спечели Обиколката на Франция и на Италия в един сезон, а за последно това бе правил Бернар Ино.