Лудогорец помля гредите и изпусна Шахтьор (ВИДЕО)

0
- -

Отборите на Лудогорец и Шахтьор (Донецк) завършиха 2:2 в контролна среща, играна в турския курорт Белек. Възпитаниците на Димитър Димитров могат да съжаляват, че не победиха, след като на три пъти топката срещна гредите на съперника. Това бе втора проверка за „орлите“, които в първата се наложиха с 2:0 над Ботошани.

Българският шампион можеше да поведе след по-малко от 120 секунди игра. Ударът на Светослав Ковачев, обаче мина до гредата. Само минутка след това мощен изстрел на Натанаел разтресе напречната греда. В 20-ата минута Кешеру бе изведен на отлична позиция от Вандерсон, но направи сериозен пропуск. Шахтьор пък отговори с неточен удар на Степаненко. Лудогорец все пак успя да поведе в 42-ата минута. Сисиньо центрира от аутлинията, а Марселиньо засече на празна врата за 1:0.

В 47-ата минута Лукоки центрира, защитник на Шахтьор пък в опита си да изчисти за малко не си вкара автогол, след като топката срещна гредата. После пък Горалски не успя да реализира от чиста позиция. В 57-ата минута Зубков изравни. След час игра Мисиджан пусна към Жоао Пауло, но играч на украинците се хъвърли и изби, като топката се спря в левия стълб. В 63-ата минута Ферейра вкара втори гол за Шахтьор. В 70-ата минута Жоао Пауло възстанови равенството. Горалски изведе бразилеца на добра позиция, който с топовен шут, не остави шанс на стража на противника – 2:2.

Лудогорец: Броун, Сисиньо, Пластун, Форстър, Натанаел, Анисе, Дяков, Вандерсон, Марселиньо, Ковачев, Кешерю

Резерви: Ренан, Лукаш Саша, Моци, Терзиев, Василев, Кампаняро, Горалски, Мисиджан, Лукоки, Янков, Жоао Пауло

Шахтьор: 26. Шевченко, 34. Петряк, 5. Хочолава, 44. Ракицкий, 2. Бутко, 21. Патрик, 6. Степаненко, 11. Марлос, 7. Тайсън, 9. Дентиньо, 99. Бланко

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]