Севлиево с тотална селекция, започна контролите с победа

0
- -

Обновеният почти на 100 процента тим на Севлиево започна контролите с победа. 10 са новите имена в отбора към момента. Старши треньорът Анатоли Тонов-Тоци и клубното ръководство успяха да привлекат от Литекс опитния голмайстор Тихомир Кънев, който е с богат опит в Първа и Втора лига /на снимката/. С идването си в Севлиево той получи капитанската лента. Както „Конкурент” писа преди време в състава са адашите Георги Павлов и Георги Василев, минали през Ботев /Вр/ и Локомотив /Мз/. Там е и вратарят от врачанската школа Стилиян Бонев. От Бдин /Видин/ към тима се присъединиха Алекс Георгиев, който е юноша на Севлиево и централният защитник Денис Николов. Клубът си върна още един юноша – Славомир Семчев от Ботев /Луковит/. Офанзивните футболисти Михаел Кисьов и Димитър Байдаков пристигнаха съответно от Сливнишки герой и Локомотив /ГО/, а централниат бранител Борислав Гецов – от Трявна. Под ръководството на Тоци тренира и бившият футболист на Монтана Тихомир Трифонов-Херо. Ако не получи чаканата оферта от чужбина той ще остане да помогне на Севлиево през пролетта.

„Селекцията не е приключила. Търсим двама полузащитници – дефанзивен и външен. Ръководството прави всичко възможно за привличането на 20-годишен конгуанец с френски паспорт. Той е юноша на Кан, но играе във втора дивизия на Румъния”, каза за „Конкурент” Анатоли Тонов. Според запознати желанието на спонсора Цветан Ботев и на общинското ръководство начело с кмета Иван Иванов е в Севлиево да има чернокож футболист. Преди няколко дни градоначалникът беше отличен с плакет от Борислав Михайлов за принос в развитието на футбола. От клуба пък изразиха подкрепата си към настоящи президент на БФС за нов мандат.

Вчера на изкуствения терен в Царева ливада Севлиево победи с 4:2 Янтра /Полски Тръмбеш/ в първата си контрола. Велислав Денчев откри резултата за символичните домакини още във 2-та мин., а в 25-та Тихомир Кънев покачи на 2:0. Янтра върна един гол след половин час игра, възползвайки се от недобро изчистване на вратаря Стилиян Бонев. В 42-та мин. Димитър Байдаков беше точен за 3:1. С втория си гол в мач Денчев направи 4:1 в 78-та мин. Крайното 4:2 беше оформено от дузпа, реализирана от Емил Копаранов, който през есента игра за Севлиево.

Тоци даде шанс за изява на всички налични футболисти. От стария отбор са останали вратарите Христо Христов и Илия Кънчев, който ще тренира колегите си по пост и ще помага на старши треньора. Екипа на Севлиево ще продължат да обличат също Павлин Иванов, Велислав Денчев, Альоша Илиев, Добрин Петров и Радослав Филев.
Конкурент