2 дузпи и 2 гола до 9-ата минута не стигнаха на Юве да победи Тотнъм (ВИДЕО)

0
Снимка: twitter.com/juventusfc
- -

Ювентус не успя да победи Тотнъм в първи 1/8-финален мач от Шампионска лига. На „Алианц Стейдиъм“ двубоят завърши 2:2 и развръзката от този сблъсък остана за реванша. Домакините могат да съжаляват, че не стигнаха поне до победа. Те поведоха с 2:0 до 9-ата минута, а при 2:1 пропуснаха дузпа.

Мачът започна с гол от съблекалнята – малко след като бяха изминали 60 секунди. Ювентус изпълни перфектно заучено фаул. Пянич центрира към Игуаин, който от воле прати топката в мрежата за 1:0. В 8-ата минута Дейвис фаулира в наказателното поле Бернардески, за което главният съдия отсъди дузпа. Минутка по-късно Игуаин бе безкомпромисен от бялата точка за 2:0. В 17-ата минута и Тотнъм поискаха дузпа – за нарушение срещу Хари Кейн. Реферът обаче не отсъди 11-метров наказателен удар. Постепенно натискът на гостите се засили. В 26-ата минута англичаните по чудо не вкараха. Хари Кейн засече от непосредствена близост  с глава центриране отляво на Ериксен. С изумителен рефлекс, обаче Буфон изби пред голлинията си. Малко по-късно Ювентус организира светкавична контраатака, но завършващият удар на Игуаин премина на сантиметри до дясната греда. Кейн пък стреля по диагонала, но Буфон с върха на пръстите си изби в корнер. В 35-ата минута Хари Кейн бе изведен сам срещу вратаря, преодоля Буфон и прати топката в празната врата за 2:1. Ериксен можеше да изравни с истински снаряд, но вратарят боксира. В даденото продължение пък Олие повали в наказателното поле Дъглас Коста, което означаваше втора дузпа за Ювентус. Игуаин отново застана зад топката, но този път мощният му изстрел в средата разтресе напречната греда.

10 минути след подновяването на играта Бернардески стреля прецизно, вратарят плонжира и изби в корнер. След неговото изпълнение, Манджукич засече с глава, но право в Юго Лорис. В 72-ата минута Тотнъм получи правото да изпълни фаул от дъгата пред наказателното поле. Ериксен стреля директно и прати топката в долния десен ъгъл за 2:2.