Светът на футбола трепне преди титаничната битка между „кралете“ и „шейховете“

0
- -

Днес ще се изиграят още два мача от осминафиналите на Шампионската лига. Порто приема Ливърпул, но този двубой остава в сянката големия сблъсък между Реал (Мадрид) и ПСЖ. Това ще бъде битка между два от най-богатите отбори в света. Клубове, където играят едни от най-скъпите футболисти. С особено голям интерес се очаква противопоставянето на Кристиано Роналдо и Неймар, особено след постоянните информации, че бразилецът може да се озове в „белия балет“ от лятото като заместник на португалеца.

„Фактът, че играя срещу френски отбор за мен няма значение. Мисля единствено за самия мач. Да, аз съм от Марсилия, а местният Олимпик е в голяма вражда с ПСЖ. Сега обаче съм в Реал (Мадрид) и само това ме интересува. За мен такива големи мачове не предизвикват напрежение, а само удоволствие. Всички живеем за такива двубои. Феновете искат да видят голям мач и нищо друго“, коментира френският треньор на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан.

Порто и Ливърпул са далеч от финансовите възможности на Реал (Мадрид) и ПСЖ и не разполагат в съставите си големи звезди. Затова е напълно резонно за неутралния зрител мачът между тях да не представлява такъв интерес, колкото двубоят на „Бернабеу“. Въпреки това срещата си има своите достойнства, най-малкото заради славната история на двата клуба в Шампионската лига. Още повече, че „драконите“ ще търсят първата си победа срещу Ливърпул.