Рома разказа играта на Наполи

0
roma
- -

Лидерът Наполи изживя истински шок и ужас на своя Сан Паоло, след като допусна унизително поражение от Рома с 2:4 в среща от 27-ия кръг на италианската Серия „А”.

Мачът започна страхотно за домакините, след като Лоренцо Инсиние (6) бе изведен чудесно от Марио Руи и се разписа за 1:0. Отговорът на „вълците” бе почти мигновен, като още в следващата си атака те изравниха чрез Ченгиз Юндер (7), който получи извеждащ пас от Раджа Наинголан. Това бе шести гол за турчина в последния пет мача за Рома във всички турнири.

Босненският нападател Един Джеко (26) направи обрата пълен още преди почивката след асистенция на Алесандро Флоренци.

През втората част футболистите на Наполи не успяха да се съвземат от шока и получиха още две попадения във вратата си. Един Джеко (73) отново бе точен, но този път след подаване на Александър Коларов, а Диего Пероти (79) направи резултата 1:4. В добавеното време Дрис Мертенс (90+2) направи загубата за домакините малко по-почетна.

След това крушение Наполи все още е на върха с 69 точки, но има мач повече от втория Ювентус, който е с 68 точки и трябва да изиграе отложената си среща с Аталанта. Рома пък се изкачи на трета позиция с 53 точки, измествайки градския съперник от Лацио, загубил драматично с 0:1 от Ювентус след получен гол в последните секунди.