Ще потекат ли отново парите към ПСФК Черноморец

0
psfk chernomoretz chernomoretz 1919 28
- -

Президентът на ПСФК Черноморец Митко Събев успя да застане отново начело на Петрол Холдинг. Това след дълги битки на различни фронтове. Катализатор на новите реалности бе смъртта на неговия съдружник Денис Ершов. Събев успя да изкупи неговите акции и да стане сериозен мажоритарен акционер.

В същото време ПСФК Черноморец играе в областните групи и дълбае дъното. Ще има ли финансови потоци към клуба, след като Митко Събев е отново начело на холдинга. По-скоро не. Състоянието на Петрол Холдинг е много тежко. Дълговете са огромни, а в момента дружеството е в процедура по несъстоятелност. Структурата обаче има големи вземания от различни компании. Освен това има голяма вероятност част от фирмите, които бяха разграбени по схемата КТБ отново да се върнат в холдинг. Това ще стане, ако бъде приет новия закон, създаден специално заради проблемите с фалиралия трезор.

Съмнително е обаче дали Събев ще осигури ресурс за футболния клуб. Той вече обяви за продан стадион Лазур, което ясно показва намеренията ме спрямо футбола. Преди десетина година в Бургас реалностите бяха други. Тогава се заговори за проекта Черноморец Арина, в Черноморец дойде Красимир Балъков с големите надежди, които обаче останаха само една лъскава обвивка без съдържание.

В момента бургаският футбол обаче е като пустиня.